Gods plan met mensen – deel 1: De schepping van de mens

 Auteur: Cees Visser                      

Omvang: 288 pagina’s
Bindwijze: ingenaaid

Uitgave: PHOS uitgeverij
ISBN: 978-90-808736-2-9
NUR: 707

Verschenen in 2010
Prijs: € 14,50

Dit is een heerlijk boek over Gods heerlijkheid, het eerste deel in de serie boeken over Gods plan met mensen. Inzichten rond Gods schepping, mens en gemeente, Christus en de levende leden van het lichaam, de werking van de heilige Geest worden duidelijk en helder uiteengezet.
Wie dit boek leest, krijgt de mogelijkheid om verder te vernieuwen in denken. Als je de gedachten overweegt in je hart, bouwt dat je verder op. Daarom is dit boek een must voor iedereen die echt wil meewerken met de genade van God. Zijn plan kan ook in jouw leven gestalte krijgen.

Cees Visser (1952) groeit op in het Volle Evangelie. Reeds op jonge leeftijd wordt  hij ‘gegrepen’ door de boodschap van het Koninkrijk der hemelen. Na een academische studie in Leiden werkt hij tot 1992 als docent Scheikunde in het Hoger Beroeps Onderwijs in Den Haag, de laatste jaren parttime.
In 1985 roept de Heer hem met zijn vrouw Christa tot het voorgangerschap in de Volle Evangelie Gemeente ‘Immanuël’ in Breda, waar zij zich samen volledig inzetten voor het werk van Jezus Christus. In 1992 wordt dit een fulltime voorgangerschap. Vanaf 1988 publiceert Cees Visser bijbelstudies over Gods plan met mensen.

Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1 – In den beginne 
1.1 – Gods plan 
1.2 – God gaat scheppen 
1.3 – God schept de engelen 
1.4 – Cherubs en serafs 
1.5 – God schept de aarde 
1.6 – God maakt de aarde gereed 
1.7 – God schept leven 

Hoofdstuk 2 – God schept de mens 
2.1 – Laten wij mensen maken
2.2 – De mens 
2.3 – De innerlijke mens 
2.4 – Naar Gods beeld 

Hoofdstuk 3 – Leven in twee werelden 
3.1 – Gods bedoeling 
3.2 – Het ware horen 
3.3 – Verlichte ogen 
3.4 – Spreken 

Hoofdstuk 4 – Innerlijke vermogens 
4.1 – Denken 
4.2 – Verstand 
4.3 – Gevoel 
4.4 – Geweten 
4.5 – Bewustzijn 

Hoofdstuk 5 – Sturende vermogens 
5.1 – Geloven 
5.2 – Hopen 
5.3 – Willen 
5.4 – Liefhebben 

Hoofdstuk 6 – Innerlijke gesteldheid 
6.1 – Bijbels begrip 
6.2 – Gezindheid 
6.3 – Gerichtheid 
6.4 – Motivatie

Hoofdstuk 7 – Het eerste mensenpaar 
7.1 – Hof van Eden 
7.2 – De zegen van God

Hoofdstuk 8 – De bouw van de gemeente 
8.1 – Gods plan gaat door 
8.2 – De plaatselijke gemeente 
8.3 – De gemeente, een welsluitend geheel 
8.4 – De gemeente, een licht in de wereld 
8.5 – Evangelisatie en zending vanuit de gemeente

In dit boek zijn de Studiebladen 1 t/m 27 verwerkt. Ze zijn voor deze uitgave volledig herschreven en aangevuld met nieuwe inzichten en onderwerpen.

Je kunt dit boek bij ons bestellen. Het wordt dan naar je opgestuurd.
De verzendkosten naar bestemmingen binnen Nederland zijn € 3,00. Voor bestellingen vanaf € 25,00 vervallen de verzendkosten. Voor bestemmingen buiten Nederland zijn de kosten € 8,50 (maximaal drie boeken).

Recensie NBD / Biblion

NBD / Biblion (Nederlandse Bibliotheek Dienst) schrijft: Dit boek is een aanrader voor christenen die meer willen doen met hun geloof.

Dit is een boek over inzichten betreffende Gods schepping, de mens en de christelijke gemeente. Behalve aan de werking van de heilige Geest in de gelovigen wordt er ook aandacht gegeven aan het functioneren van engelen rondom mensen. Tevens roept de auteur zijn lezers op om mee te werken met de genade van God door hun geloof te verdiepen en hun denken te vernieuwen. De schrijvers was docent scheikunde en is thans verbonden als voorganger aan een volle evangelie gemeente. Dit boek is een aanrader voor christenen die meer willen doen met hun geloof. Het boek vormt het eerste deel van een serie die uiteindelijk uit vijf delen zal gaan bestaan.

P. de Koning – NBD / Biblion
Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.